Wij doen dit door:
- Wij bieden individuele voorzieningen jeugdhulp aan op het vlak van ambulante jeugdhulp/begeleiding, dagbesteding, (GGZ)behandeling, Pleegzorg en verblijf.
- Wij ontwikkelen onderwijs-zorgarrangementen waar nodig, in samenwerking met het onderwijs
- De gecontractee rde gecertificeerde instellingen voeren voor onze inwoners de jeugdbescherming- en jeugdreclasseringsmaatregelen uit. Daarnaast dragen wij samen met Den Helder, Hollands Kroon en Texel zorg voor de uitvoering van de beschermingstafel.
- In 2019 zijn we de transformatie van gesloten jeugdhulp gestart. Hier werken we verder aan. We bouwen aan het verkorten van het verblijf, terugdringen van recidive in de JeugdzorgPlus en bevorderen de uitstroom. In 2023 loopt het contract met de huidige aanbieder af. Hiervoor zijn we gestart met het verwervingstraject JeugdzorgPlus na ’23. Hiervoor ontwikkelen we in samenspraak met 18 gemeenten, zorgaanbieders, onderwijs, GI’s en ervaringsdeskundigen een nieuwe visie waarmee we de transformatie verder voortgang geven. Deze geven we vorm in een nieuw contract wat in 2022 wordt gerealiseerd.
- Wij bieden Veilig Thuis aan via de GGD. De de Integrale Crisisdienst Jeugd wordt verzorgd door een consortium van zorgaanbieders (zie ook Activiteit 3.2). We zijn een traject gestart om de samenwerking (hiermee bedoeld de effectiviteit en efficiëntie) tussen de Integrale Crisisdienst Jeugd en VT te versterken.
Het volgende beleid is vastgesteld:
• Integraal Beleidsplan Sociaal Domein "Maatwerk voor onze inwoners" 2021-2025
• Integrale Verordening Sociaal Domein 2021
• Regiovisie huiselijk geweld
• Regionaal Transitie Arrangement (RTA)
Indicator:
- De inwoners waarderen de maatschappelijke zorg met een rapportcijfer van minimaal 6,6 (waarstaatjegemeente.nl)